Rekryteringsföretagens branschorganisation

Rekryteringsföretagens branschorganisation heter kompetensföretagen och den hittar man på http://kompetensforetagen.se och den är en del av almega. Kompetensföretagen har 2024 över 900 medlemsföretag i sina register.

almega

Almega är Sveriges ledande arbetsgivar­organisation inom tjänstesektorn. I över 100 år har vi medverkat till att skapa hållbara villkor i hundratals branscher på framväxt. Under alla dessa år har vi varit en trygg punkt för de företag som velat vara goda arbetsgivare, utan att göra avkall på lönsamhet. Idag representerar vi cirka 11  500 företag i ett 60-tal branscher som sysselsätter omkring 600 000 medarbetare. Hos oss samsas nya branscher sida vid sida med mer etablerade branscher som vuxit sig starka inom vår organisation över tid.

9 av 10 nya jobb det senaste decenniet har skapats inom tjänstesektorn

I dag är utvecklingstakten exponentiell inom en rad områden i vårt samhälle. Allt oftare dyker det upp nya företag, affärsidéer och teknologier som förändrar spelplanen helt på den svenska arbetsmarknaden. Även tjänstesektorn är i förändring när såväl karriärer som arbetsplatser blir alltmer föränderliga. Därför är rekryteringsföretag en viktig del i att hänga med i utvecklingen.

3 av 4 arbetar idag med tjänster i Sverige

Så många är det som arbetar inom tjänstesektorn idag.